TOPICS: צ'אטבוט לאוניברסיטאות    אופטימיזציה של צ'אט בוט   

צ'אטבוט לאוניברסיטה - כיצד בוטים יכולים לפתור את האתגרים של אוניברסיטאות בסביבה המקוונת



מוסדות להשכלה גבוהה המציעים קורסים מקוונים התרבו מאוד בשנים האחרונות. עם זאת, נותרת העובדה שקידום, ביצוע וניהול קורסים באינטרנט מגיעים עם שורה של אתגרים ייחודיים. בואו נבחן כמה מאתגרים אלו ונבין כיצד צ'אט בוט לאתר האוניברסיטה יכול לעזור לנו להתגבר עליהם.

צ'אטבוט לאוניברסיטה

אתגר צ'אטבוט 1: פניה לקהל משתמשי הסלולר


פחות או יותר כל תחומי התעשייה נאלצו לשנות את הגישה לשיווק ומכירות לאחרונה, על מנת לשרת טוב יותר קהל של משתמשי סלולר צעירים, המחפשים פתרונות מידיים לפי דרישה. תחום ההשכלה הגבוהה נתקל באתגר קשה עוד יותר בגלל קהל היעד הצעיר והטכנולוגי שלו. נרשמים פוטנציאליים וסטודנטים קיימים מצפים לתמיכה בהודעות מיידיות על פני שיחות טלפון ודואר אלקטרוני, אשר לוקחים זמן רב יותר. במיוחד כשהם נרשמים לקורסים מקוונים.
על מנת ליצור רושם חיובי על קהל היעד, מוסדות להשכלה גבוהה צריכים להציע לנרשמים שלהם את האפשרות לפתוח חלון צ'אט, ולקבל תשובות מיידיות לשאלות בסיסיות כגון:

"מה אורך המסלול במדעי המחשב?"
"האם אני צריך להתקין תוכנה כלשהי על מנת להירשם לקורסים שלכם?"
"איך אני יכול לשלם את שכר הלימוד?"

בניית צ'אט בוט מומלץ לאוניברסיטה מאפשר למוסדות אלו לספק לנרשמים שלהם מידע מהיר ומדויק לגבי הקורסים המקוונים שלהם בכל שעה ביממה.

אתגר צ'אטבוט 2: שמירה על מוטיבציה אצל הסטודנטים


מכללות ואוניברסיטאות המציעים קורסים און-ליין לא נהנים מהיתרון של קמפוס פיזי, בו סטודנטים נפגשים ומנהלים אינטראקציה עם סטודנטים אחרים ומרצים. כנגזרת, אין בהם "חיי קמפוס" אשר כל כך חשובים כחלק מחוויית האוניברסיטה או המכללה. סטודנטים הרשומים לקורסים מקוונים נאלצים לתכנן ולבצע את תוכנית הלימודים שלהם בעצמם.

ככל שעובר הזמן, המחסור באינטראקציה ישירה עם חבריהם ללימודים והמרצים יכול להוביל לירידה במוטיבציה אצל הסטודנטים, במיוחד אלו הרשומים לקורסים מקוונים ארוכי טווח. מוסדות לימוד מקוונים יכולים ליצור צ'אטבוט על מנת לטפל בבעיה זו. צ'אט בוטים להשכלה גבוהה יכולים להיות מתוכנתים אל תוך הקורסים המקוונים, כך שסטודנטים יפגשו בהם בנקודות מפתח בקורס. לדוגמה, כאשר סטודנט עומד לפני מבחן מקוון, הוא יוכל לנהל שיחה כגון זו:

צ'אטבוט: "היי, אני כאן כדי לעזור לך להתחיל בבחינה. תוכל להכניס את מספר הסטודנט שלך כדי שאצור רישום שלך במערכת?"

הסטודנט מקליד את מספר הסטודנט שלו.

צ'אטבוט: "תודה! אני רואה שהשלמת 2 מתוך 6 משימות. כל הכבוד! יש לך שאלות לפני שנתחיל בבחינה?"

סטודנט: "מהו תאריך ההגשה האחרון למשימה 4?"

צ'אטבוט: "יש להגיש את משימה 4 (סקר לקוחות) עד לתאריך [תאריך 1]. במידה ואתה מעוניין בהארכה, תוכל לבקש אותה עד לתאריך [תאריך 2] ללא תוספת תשלום. האם יש עוד משהו שאוכל לסייע בו לפני שנתחיל את הבחינה?"

סטודנט: "לא תודה."

צ'אטבוט: "מצוין, אז נתחיל בבחינה. אנא קרא את ההוראות בקישור הזה, ולחץ על כפתור "התחל" כשאתה מוכן. בהצלחה!"

אתגר צ'אטבוט 3: התייחסות למגוון רחב של צרכי הסטודנטים


קורסים מקוונים בדרך כלל מושכים סטודנטים מקבוצות גיל שונות, רקע השכלתי שונה ותחומי חיים שונים. משמעות הדבר היא שבהשוואה לאוניברסיטה עם קמפוס פיזי, מוסד מקוון להשכלה גבוהה כולל עירוב אקראי יותר של סטודנטים.

סטודנטים אלו נבדלים ביכולת הלמידה, כושר התפיסה, כישורי שפה וכו'. על מנת לשמור על כולם מעוניינים, מוסדות אלו צריכים להתייחס לבעיות הספציפיות ולרמת ההבנה של כל אחד מהם בנפרד. זוהי משימה נוספת שמתאימה בדיוק לצ'אטבוט להשכלה גבוהה.
בדוגמה הנ"ל, כבר תיארנו כיצד בניית צ'אטבוט יכולה לעזור לסטודנטים להרגיש בנוח יותר ולשמור על מוטיבציה גבוהה. הצ'אטבוטים הטובים ביותר לקורסים מקוונים באוניברסיטאות יכולים לעבוד באותה רמת אפקטיביות בשביל כל סטודנט באופן פרטני, מה שיעזור להם להרגיש חלק מקהילה וירטואלית או "קמפוס".

אתגר צ'אטבוט 4: הצורך באחידות


כל סטודנט הנרשם לקורס מקוון מגיע עם הכנה שונה ממגוון מורים שונים, אשר בתורם השתמשו בשיטות תרגול והוראה ייחודיים להם. כאשר סטודנטים רבים מגיעים מבתי ספר שונים לקורס מקוון, יהיו להם דרכים שונות לגשת לאותה משימה. פיתוח צ'אט בוט לאוניברסיטה יכול להתייחס לבעיה זו. מוסדות מקוונים להשכלה גבוה אשר יוצרים צ'אטבוט לניהול קורסים מקוונים נותנים לסטודנטים שלהם מישהו לפנות אליו, אשר יכול להבהיר את אי ההבנות ולהדריך אותם אל מקורות מידע מועילים.

בואו נניח שכל הסטודנטים בקורס נתון אמורים להגיש חיבור בנושא מסוים. לפניכם דוגמה כיצד צ'אטבוט יוכל לעזור להם.

צ'אטבוט: "תודה רבה על הגשת הבקשה. אנא שימו לב שעל כל החיבורים להיות לפי סטנדרט ה-APA. לתקציר של הקורס שלכם אנא גשו ל[לינק 2]. לפירוט לוח הזמנים בהגשת החיבור אנא גשו ל[לינק 3]. אני כאן כדי לענות על כל שאלה."

סטודנט: "האם אני יכול להגיש את החיבור בסטנדרט של MLA?"

צ'אטבוט: "אנחנו מקבלים עבודות בפורמט הסטנדרטי של ה-APA בלבד. לעזרה בנושא הסטנדרט של APA גשו ללינק הזה."

הסטודנט מקבל גישה למקור לגיטימי המאושר על ידי האוניברסיטה, מה שימנע מהם להיתקל במידע מטעה או לא שלם באינטרנט.

אתגר צ'אטבוט 5: מעקב אחרי סטודנטים


אוניברסיטאות צריכות לנהל מעקב אחרי הסטודנטים שלהם על מנת להבטיח שרק סטודנטים רשומים משתתפים בהרצאות מקוונות, פורומים ומשימות, ולא מקבלים הערכות, נקודות והישגים מטעם מישהו אחר. גם כאן בניית צ'אט בוט לאוניברסיטה מאפשר למוסדות אלו לנהל מעקב שגרתי אחרי הסטודנטים על מנת לדעת היכן הם נמצאים בתהליך הקורס ולמפות את ההתקדמות שלהם.

הצ'אטבוט הטוב ביותר לאוניברסיטה יכול לבצע את זה באופן אורגני, להשיג מידע חשוב מהסטודנטים בשלבים שונים של הקורס ולעבד מידע זה על מנת לבחון את העקביות בשפה, נוכחות ואיכות ביצוע המשימות.

צרו איתנו קשר על מנת לקבל מידע נוסף על פיתוח או מחיר צ'אטבוט לאוניברסיטה או לתחומים אחרים, או בכדי ליצור צ'אטבוט בשביל העסק שלכם.




קבלו יותר לידים ומכירות עם הצ'אט בוט של וירטואל ספיריטס

  להתחיל עכשיו בחינם   צרו קשר עם מומחה





×